Emmas hundfys

Hundens väg till ett rörligare och hälsosammare liv

Friskvårdskontroll

Vad är en friskvårdskontroll?
En friskvårdskontroll är en statuscheck på din hunds kropp, det kan hjälpa oss att hitta eventuella problem i muskler, senor, leder och ligament och då kan vi behandla det innan det går för långt.
Jag undersöker hundens rörelseapparat, vilket innebär att jag kollar på din hunds rörelsemönster. Man kan genom att se hur hunden rör sig om där finns några störningar i kroppen.
Jag böjer och sträcker lederna så att de har full funktion och kollar efter svullnader i senor och ligament.
TIPS! Vet du hur din hunds normala rörelsemönster ser ut? Kollar och studera din hund på promenaderna och lär dig se vad som är normalt för just din hund, då blir det lättare för dig som ägare att upptäcka om något ser annorlunda ut och kan boka in en friskvårdskontroll så fort som möjligt.

Om hunden har ont/är stel i någon muskel eller har något annat problem med kroppen, så kan de fördela vikten på andra kroppsdelar och är därför ibland väldigt svårt att upptäcka, då det ser normalt ut när de rör sig, därför rekommenderas det att gå på regelbundna friskvårdskontroller.
För den aktiva familjehunden så rekommenderas det att gå minst två gånger om året och för hunden som utövar mer fysiskt arbete/träning varje kvartal.

I mina behandlingar använder jag  massage, elektroterapi och akupunktur