Friskvård

Genom att friskvårda sin hund hjälper vi till att hålla kroppen stark och rörlig under livets gång.
Det minskar även risken för skador, men om hunden skulle skada sig så återhämtar den sig oftast snabbare om kroppen redan från början är stark och stabil.

Friskvård är bra för alla hundar oavsett om det är en högt presterande tävlingshund, hund som arbetar fysiskt eller om det är en aktiv sällskapshund.
Den äldre hunden mår också bra av friskvård, då vi kan hjälpa till att minska stelhet och trötthet, så den kan fortsätta följa med på de härliga långturerna.
Om hunden har någon medfödd eller gammal skada, så som led eller ryggproblem som ännu inte är besvärat, kan vi förebygga kroppen och förlänga livskvalitén.
Att friskvårda är inte bara bra för kroppen, utan det är även en rolig aktivitet för både hund och matte/husse.

Vad innebär friskvård?
Friskvård innebär att  vi kan både bygga muskler för den hund som behöver det och underhålla de muskler som hunden redan har.
Vad för träning och hur mycket ni kan träna er hund beror på dess fysik, därför rekommenderar jag att besöka en Canineopat/hundfysioterapeut och gör en friskvårdskontroll, då får ni en statuscheck på både muskler, leder, senor och ligament.

Vill ni ha hjälp med att komma igång med fysträningen eller bara ha allmän hjälp så som övningar mm. så kan ni boka in en PT-timme eller 30 min.
Jag erbjuder även ett fullt träningsshema för 4 veckor och där ingår även en friskvårdskontroll.
 
Massage är en stor del av förebyggande friskvård. Vill du veta mer om  massagens effekt på hunden, klicka här